Yakushi - Akita Limburg

Over ons

Graag willen wij ons even voorstellen. Wij zijn een gezin van 4: ikzelf, mijn vrouw Lesley en onze 2 kinderen Nick en Fabio, wonende op ’ t Gestel in Meeuwen. Een zeer landelijke omgeving kort aan het militair domein waar we dagelijks onze kilometers wandelen met onze honden, de Akita’s: Oichiro, Hannah, Hoshi, Fuji, Miu, Nala, Aikohime, Sangoku, Saikohime en onze mopshond Quinoa. 

Als kind ben ik nooit een grote hondenliefhebber geweest, gezien ik toen een aantal keren ben gebeten. Dat veranderde alleen 180 graden nadat ik de film "Hachi: a dog's tale" had gezien, ik was opslag gefascineerd door deze Japanse honden. Ik kan u wel vertellen dat deze honden niet helemaal zijn zoals in de film. Ze zijn wel trouw, lief en aanhankelijk, maar ook dominant. Maar toch hebben ze me opnieuw honden leren vertrouwen waardoor mijn angst mettertijd ook verdwenen is.

Ze hebben een echt jachtinstinct waardoor het niet mogelijk is om de meeste Akita's te laten loslopen. Akita's zijn meestal terughoudend naar onbekenden. Ze hebben een consequente opvoeding nodig waarbij u de echte leider dient te zijn. U bent de baas en niet de hond. Daarom is niet iedereen geschikt om een Akita als huishond te hebben.

Het eerste jaar ben ik met onze reu 'Oichiro' naar de hondenschool geweest. Ik ben toen ook privéles gaan volgen bij een gedragstherapeut voor honden omdat ik zoveel mogelijk wilde leren hoe ik met hen moet omgaan. Een Akita is dan ook een wereld verschil van een mopshond.

De hondenschool heb ik gedaan met Oichiro als socialisatie wat zeker aan te raden is. Akita's dienen in contact te komen met zowel dieren als mensen. Wat ik er wel moet bijzeggen is dat een Akita op een hondenschool 1 à 2 keer een commando uitvoert. U moet natuurlijk niet verwachten dat hij dit 5 keer gaat herhalen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Daarom ben ik showtraining gaan doen. Dit brengt meer afwisseling en de les duurt niet zo lang. Akita's geraken snel verveeld. Wij doen regelmatig mee aan hondenshows, maar puur als hobby. Grote hondenshows zoals Europese en wereldkampioenschappen en speciale Akita shows ga ik wel kijken. 

Doordat ik zoveel tijd met Oichiro doorbreng, heb ik zeer veel geleerd van zijn gedrag. Ik leer nog iedere dag bij en dat maakt het net zo fascinerend!

Hopelijk vindt u deze honden ook zo fascinerend en kunt u binnenkort zelf genieten van uw Akita.
 

Familie met akita's